Mit tegyünk ha betörtek?
06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60


Napjainkban sajnos hiába a fejlettebb zár és biztonsági rendszer, a betörések száma évről évre csak növekszik. Sokszor csak arra érünk haza, hogy az ajtó betörve és tárva nyitva, és a lakás teljesen fel van forgatva és ki van fosztva. Ilyenkor sem áll meg az élet, hiszen a megrongálódott ajtót vagy ablakot minél hamarabb meg kell javítanunk.
Betörés utáni zárcsere, zárjavítás non-stop. Betörés elleni biztonsági eszközök szerelése igény szerint.betörés ellen Ha minden óvintézkedésünk ellenére mégis megtörténik a baj, az első dolgunk az legyen, hogy értesítjük a hatóságokat. Ez azért is fontos, mert az esetleges nyomokat tudják rögzíteni, de a lakásbiztosító is csak akkor fizeti ki a kárt, ha erről jegyzőkönyv is készül. Addig viszont, amíg a hatóságok le nem veszik a nyomokat semmihez ne nyúljunk hozzá, mert ezzel az elkövető esetleges ujjlenyomatait letörölhetjük.

A helyreállítási munkák csakis ez után kezdődhetnek meg. Szerencsére azonban nem minden esetben van szükség az megrongálódott nyílászáró, legyen az ajtó vagy ablak, cseréjére, sok esetben javíthatóak függetlenül attól, hogy fa vagy műanyag nyílászáróról van szó.

Amennyiben a zár, a pánt vagy a vasalat rongálódott és emiatt nem működik rendesen, elegendő lehet a vasalat cseréje, vagy egy másik típus beszerelése.

betörés ellen Fa ajtók és ablakok esetében igényes munkával és jó szerszámokkal a fa nyílászárókat is szépen és esztétikusan lehet javítani. Teljes lazúrozással és átfestéssel senki nem fogja észrevenni, hogy korábban betörés nyomai látszottak ajtónkon, vagy ablakunkon. Természetesen nem kapunk így új nyílászárót, de mind anyagiakban mind pedig időben kedvezőbb, mint egy teljes csere. Azért vannak olyan esetek, amikor javasoltabb az adott nyílászáró cseréje, például ha nem csak a vasalat, hanem a szárny és a tok is sérült. Ezt azonban csakis egy helyszíni felmérés után lehet megmondani. A fa nyílászárókat amúgy is rendszeresen karban kell tartani, ugyanis az UV sugárzás, valamint az időjárás kikezdik az olyan felületet is, mely szakszerűen van kezelve. Pár évente javasolt a pántokat beállítani, a zárakat lekenni, valamin lefesteni az egész, de minimum a külső felületet.

A műanyag nyílászárókat műanyag hatású gyantával, valamint kétkomponensű műanyaggal lehet javítani, mely csiszolás és polírozás után teljesen azonosul az eredeti anyaggal, így szinte csak az veszi észre a sérülés helyét, aki tudja hogy hol volt, de ő is csak alapos átnézés után. Ezzel a megoldással is lényeges mennyiségű pénzt és időt spórolhatunk magunknak. Ebben az esetben is, ha a nyílászáró több része is sérült, javasoltabb a csere, de ezt szintén csak felmérés alapján lehet eldönteni.

Lehet, hogy egy nyílászáró javítás sokkal kevesebbe kerül önnek, vagy akár a csere sem okoz nagy gondot a pénztárcájának, de az ellopott értékek és emlékek pótolhatatlanok. Ezért lényeges, hogy inkább a megelőzésre koncentráljunk, mintsem, hogy a károk helyreállításán dolgozzunk.


Gyors szolgálat Budapesten: zár nyitás, csere, javítás, szerviz 24 órás ügyelettel.

06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60

Ajtónyitás | Zárbetét | Zárszervíz | A Zárak nem várnak! | Zárszerelés budapest | Zárcsere | Zárszerelés | Zár | Blog