Mire kell figyelnünk ha családi házunk van:
06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60


Sajnos napjainkban a betöréses lopások egyre gyakoribbak, a tolvajok egyre fejlettebb eszközökkel rendelkeznek, a háztulajdonosok ezért kénytelenek egyre drágább zárakat, biztonsági rendszereket venni. Adunk egy pár tippet a tulajdonosoknak, hogy mire is kell odafigyelniük.családiház védelme A kertes családi házak legsebezhetőbb pontjai a hátsó kertek, az utcára nyíló kertkapuk, az ajtók, ablakok, valamint az erkélyajtók. Ezúton is felhívnám a kedves tulajdonosok figyelmét, hogy nagyon fontos arra odafigyelniük, hogy a lakásbiztosításban megszabott feltételeknek mindenféleképpen megfeleljenek a ház zárszerkezetei, ugyanis csak ebben az esetben fizet a biztosító egy nem kívánt betörés esetén.

Rendőrségi statisztikák alapján bizonyított tény, hogy az ünnepek alkalmával a betöréses lopások száma fokozottan megnő, mivel a hosszú hétvégék és családi ünnepek alatt sok család elutazik és az üresen hagyott házat pedig a jó szemű betörők egyből felismerik a lehúzott redőnyökről, teli postaládáról vagy arról, hogy nincs világítás az ingatlanban a sötétedés után.

Egy kis segítséget nyújtunk hogy melyek lehetnek a legfőbb biztonsági szempontok, minként tudunk vigyázni az ingatlanra, a benne lévő értékeinkre és milyen hibák fordulnak elő a leggyakrabban.

Az emberek manapság azt hiszik, hogy ha megvesz a boltban egy drága többpontos biztonsági ajtót, rácsokat az ablakra és biztosítást köt a házára, akkor semmi tennivalója nincsen, nyugodtan hátradőlhet a kedvenc foteljében, hiszen az otthona biztonságban van, ő mindenre felkészült. A szomorú hírem az, hogy ez egyáltalán nem így van. Ha nem védekezünk megfelelően, a betörők szinte akadály nélkül be tudnak jutni otthonunkba, ha pedig még a biztosításban szereplő feltételeknek sem felelnek meg a zárak, akkor a szerződés nem sokat ér, mivel a biztosító vagy keveset, vagy egyáltalán nem fizet.

betörésvédelem, családiház védelme A kertkapu ilyen szempontból nem bír döntő fontossággal, hiszen nem egy lezárt helyiség védelmére szolgál. Attól még, hogy a biztosító nem terjed ki a kertkapura, itt is borsot tudunk törni a betörők orra alá, hogy ne könnyítsük meg a dolgukat. Nagyon lényeges a kapu kialakítása, ugyanis ha a tolvaj keze befér a rácsok között, akkor már két oldalról tudja ostromolni szegény zárunkat, akinek vajmi kevés esélye van a kétfrontos harcban. Ezért érdemesebb inkább tégla, vagy vaskerítést építtetnünk. Gyakori hiba még az is, hogy a két kapuszárny nem illeszkedik szorosan, így a zár nyelve nem nyúlik bele olyan mélyen a zárba, ezt még kézi erővel is be lehet nyomni.

A bejárati ajtó már egy egészen más tészta. Ez az egyik legfontosabb védelmi vonalunk. Fő szempont az ajtó és az egyéb biztonsági zárak kialakítása, itt ne tessék fukarkodni, érdemes utána olvasni a lehetőségeknek, amennyiben már kész ajtót vásárolunk, az apró részletekre is figyeljünk oda.

Az a bizonyos szellőzőablak is fontos szempont a ház védelmének megőrzésében. Az ablakokat tessék mindig becsukva tartani, legalább is a földszintieket, ha éppen ne tartózkodunk a lakásban. Még bukó állapotban sem szabad hagyni, mivel betörés esetén, ha a biztosító megvizsgálja a ház körülményeit a betörés után, és nyitva találja az ablakot, akkor közli, hogy a ház nem minősül lezártnak, így nem fizet. Leggyakrabban ez a mellékhelyiségben, vagy a fürdőszobában szokott előfordulni, így a betörők, itt jutnak be a legkönnyebben.

Ha ezen feltételeknek nem felel meg az otthona mindenképpen érdemes egy szakértőtől tanácsot kérni, hogy milyen kritériumoknak és hogyan kell megfelelnie, ugyanis ha a biztosítási szerződésben foglaltaknak megfelel, a betörő is nehezebben jut be. Amennyiben mégis megtörténik a behatolás, akkor sem kell annyira aggódnunk, mivel a szerződés érvényben van és a biztosító megfizeti a kárunkat.A családi házak esetében talán fontosabb a biztonsági zárak mint máshol. A családi házakat jobban kell védenni, mert nincs minden ajtónál egy szomszéd, a házörző kutyák jók, jók, de nem tudják teljesen megvédeni a házat, épen ezért is az ajtókat célszerű biztonsági zárral illetve hevederzárral ellátni, ablakok és erkélyajtók esetében pedig olyan eszközöket felszereltetni ami meggátolja az illetéktelen behatolást. Zárszereviz mestereink szívesen segítenek önnek a betörésvédelem kialakításában. Felszerelnek önnek olyan hevederzárat vagy olyan zárra cserélik ki önnek az ajtózárját amin keresztül nem tudnak bejutni az illetéktelenek.

Zárszerviz Gyorsszolgálatunkra minden nap non-stop számíthatnak!

06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60

Ajtónyitás | Zárbetét | Zárszervíz | A Zárak nem várnak! | Zárszerelés budapest | Zárcsere | Zárszerelés | Zár | Blog