Mire is jó a láthatatlan kerítés, avagy mit érhetünk ezzel a betörőkkel szemben?
06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60


A nyaralók, családi házak, telephelyek védelmét nem csak hagyományos kerítéssel lehet megoldani. Számos eszköz áll rendelkezésünkre a tulajdonunk védelmére, a következőkben ezekből szemezgetünk. Ajtó zárcsere és zárszerelés non-stop Budapesten.Betörés ellen A biztonságos épületvédelmet az emberi képzelet gyakran azonosítja a szilárd, tömör falakkal, vasajtókkal és ablakokkal, valamint mozgásérzékelőkkel. Társasházaknál ez megfelelő megoldás lehet, hiszen a lakásunk falain kívül már nem tudunk védelmet kialakítani, hiszen az már nem a mi tulajdonunk. A kertes családi ház azonban már teljesen más tészta, hiszen ott a kert is a mi tulajdonunkba tartozik. Mind a telket, mind pedig az épületet érdemes a megfelelő védelemmel ellátni. Ezeknek a lényege az, hogy minél hamarabb jelzést kapjunk az esetleges behatolásról, és így elegendő időnk maradhat a biztonsági szolgálat, vagy a rendőrség értesítésére.

Ezeknek az eszközöknek azonban az időjárás viszontagságaival is meg kell tudniuk birkózni, hiszen télen akár -30, míg nyáron a +40 Celsius fokot is eléri a hőmérséklet, emellett az eső, jégeső, hó, valamint a ködösödés, párásodás is előfordul.

A kültéri védelmi rendszer kiválasztásánál érdemes mindenképpen jól utánajárni a terméknek, célszerűbb a márkásabb termékeket választani és a gondos tervezés is jelentős fontosságú.

Két megoldás jöhet szóba ezzel kapcsolatban:

 • A terület határának védelme
 • A védeni kívánt terület érzékelőkkel történő lefedése.
 • Infra sorompók

  A terület külső határainak védelmére a legjobb és legnépszerűbb eszköz a kültéri infra sorompó. Több ilyen eszközzel a terület mentén elhelyezett adó-és vevőoldal között láthatatlan fénysugarakkal védik a területet. A fénysugarak megtörését észleli a rendszer és ettől indul be a riasztás. Legfontosabb jellemzője a távolság áthidaló képesség. Általánosságban 30, 60, 120 vagy akár 200 méteres távolságot is képes áthidalni, ez természetesen függ a berendezés típusától. Azt azonban jó tudni, hogy mindig a ténylegesnél nagyobb távolság áthidaló képességű eszközt válasszunk. Ez azért jó, mert ha a látási viszonyok olyanok, például sűrű köd ereszkedik le, vagy szakad a hó, akkor is megfelelően működik a rendszerünk. Egy másik fontos tényezője, hogy hány fénysugárral rendelkezik. Többségében 2 vagy 4 sugaras típusokat kaphatunk, illetve, hogy a sugarak szinkronizáltan működnek-e. Ez a sorompók elrendezése végett fontos, hogy se a védelmi vonal alatt, sem pedig fölötte ne lehessen átjutni a riasztó beindítása nélkül.

  Mikrohullámú sorompó

  Egy másik megoldás a mikrohullámú sorompók felszerelése. Ezek az eszközök ugyanúgy a határvédelem feladatát látják el. A működési elve pedig, hogy az adó oldal kibocsát egy mikrohullámot és az ebben bekövetkező változások alapján jelzi a behatolást. A különbség csupán annyi az infra sorompótól, hogy míg az infra sorompó sugarai egyenes vonalban terjednek, addig a mikrohullám hold alakban terjed. Ezt az elhelyezéskor is figyelembe kell venni, hogy ne lógjon túl a védett téren.

  Kültéri mozgásérzékelők

  Ha nem a határokat, hanem az egész területet szeretnénk védeni, akkor a legjobb megoldás a kültéri mozgásérzékelő. Annyiban különbözik a beltéritől, hogy mikrohullámú érzékelővel is kiegészítették, valamint sokkal strapabíróbb házzal látták el, továbbá a jelek feldolgozásának módja is ehhez van igazítva. Ha a tulajdonos úgy dönt, hogy kis kedvencét nem akarja a lakáson belülre korlátozni, további opció még a kisállatvédelem. A döntésnél fontos szempont még a rendszer kialakításához szükséges munka, ugyanis az infra sorompós vagy mikrohullámú rendszer kialakítása sokkal több földmunkával és kábelezéssel jár, mint a mozgásérzékelők felszerelése.  Non-Stop zárnyitó mestereink várják hívását akár éjjel akár nappal.

  06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60

  Ajtónyitás | Zárbetét | Zárszervíz | A Zárak nem várnak! | Zárszerelés budapest | Zárcsere | Zárszerelés | Zár | Blog