Betörés ellen: Hogyan tudunk borsot törni a besurranó tolvajok orra alá?.
06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60


Az elmúlt hat évben hazánkban több mint 20%-kal növekedett a betöréses lopások eseteinek száma. Ehhez azonban még ma is a hanyagabb tulajdonosok adják meg az alkalmat, pedig manapság már a mobiltelefonunk segítségével is nyomon tudjuk követni a ház körüli történéseket.Bár az ősz kezdetével lassacskán elmúlik a besurranó tolvajok szezonja, azért sosem árt óvatosnak lenni. Éppen elegendő, ha pár percnyi szellőztetés miatt kinyitjuk az ablakot, vagy éppen csak résnyire hagyjuk nyitva, mert úgy gondoljuk, hogy hozzánk úgy sem törnek be. Ezt nevezhetjük talán a legsunyibb módszernek, a jó oldala viszont, hogy legalább nem csapnak át erőszakba ezek az esetek.Betörés: A besurranó tolvajok ismérvei..

betörők ellen Általában alkalom szülte tolvajoknak lehet őket nevezni, többnyire mindenféle előzetes tervezés nélkül követik el a lopást. Sokszor nem egyedül dolgoznak! Az egyik személy eltereli a tulajdonos figyelmét, míg a másik ezt kihasználva megszabadítja a tulajdonost az értékeitől. Résen kell lennünk, mert nem csak férfiak vetemednek ilyesmire, gyakran nők, vagy gyenge, esetleg fiatal személyek is elkövetik az ilyen bűntényt.

Manapság az is egy módszerük, hogy valamilyen társaság képviselőinek adják ki magukat és így nyernek bebocsátást a lakásunkba. Tehát még mielőtt bárkit is beengednénk a lakásunkba, kérjük meg rá, hogy igazolja magát. Ha tényleg az adott társaságtól van, minden további nélkül tudja magát igazolni.

Sajnos az idősebb korosztály nagyobb veszélynek van kitéve, mert az esetleges gyengébb hallás, vagy nagyobb figyelmetlenség miatt, vagy amiatt, hogy könnyebben megbíznak másokban áldozattá válnak, ugyanis ezek az alattomos emberek ezt kihasználják.Betörés: Mit tehetünk ellene?:A zárakat tessék mindig kulcsra zárni, amennyiben szellőztetünk mindenképpen figyeljünk a nyitva hagyott ablakokra és ajtókra.

Ne engedjünk be idegeneket az otthonunkba, ne dőljünk be a meséjüknek, mindenképpen győződjünk meg róla, hogy tényleg azok-e akiknek kiadják magukat.

Hasznos lehet továbbá, ha mozgásérzékelős vagy nyitásérzékelős riasztót használunk, vagy az ajtóra felszereltetünk biztonsági láncot.

Értékeinket semmiképpen ne tároljuk szem előtt, tegyük olyan helyre, ahol csak mi találhatjuk meg, h a nincs ilyen ötletünk akkor pedig egy széf vásárlásával orvosolhatjuk ezt a problémát. Manapság már vannak akkora méretűek is, melyeket könnyedén el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől.

Évszázadok óta hangoztatják, de ebben az esetben is igaz, hogy "a kutya az ember legjobb barátja", hiszen még egy kis termetű eb is kellőképpen eltántoríthatja a besurranó tolvajokat, emellett még jelzi is nekünk ha valami gond van.

Szereltessünk fel biztonsági zárakat: hevederzár, biztonsági ajtózár, biztonsági ajtórács, stb.Betörés ellen védelem kialakítása szakszerű munkát végző zárszerelő csapat segítségével!

06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60

Ajtónyitás | Zárbetét | Zárszervíz | A Zárak nem várnak! | Zárszerelés budapest | Zárcsere | Zárszerelés | Zár | Blog