Zárnyitás Non-Stop: Beszorult a kulcs a zárba. Mit lehet ilyenkor tenni?
06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60


Sajnos a zárak a sokéves használat után telemehetnek porral és piszokkal, betapadhatnak a lamellák és a zárak ilyenkor merevebbé válnak, a kulcsok pedig ezáltal gyengébbé, akadoznak a ki és behelyezésnél, és a jobbik eset, ha nem tudjuk beledugni a kulcsot a zárba. Mi most a másik esetet fogjuk kitárgyalni, mit lehet abban az esetben tenni, ha nem tudjuk kihúzni a kulcsot a zárból? Zárnyitás esetén hívjon bátran!zárnyitás ha beszorult a kulcs a zárba A legelső és legfontosabb dolog, hogy a beszorult kulcsot semmiképp se rángassuk vagy erőltessük! Ezzel csak azt érjük el, hogy a kulcs bele fog törni a zárba! A beszorult kulcsot mindenféleképpen óvatosan és lágy mozdulatokkal kell mozgatni a zárban. Ha ez nem válik be, akkor érdemes tenni egy próbát a kulcs lefagyasztására egy jégkockával. A fagyasztóspray ilyen esetekben nem ajánlott, mivel a zárban tartós sérüléseket okozhat. A jégkockát érintse a kulcshoz néhány másodpercig, majd próbáljuk meg az előbb leírt óvatos mozdulatokkal kihúzni a kulcsot.

És ha még ez a módszer sem válna be, akkor nem marad más, mint a jól bevált WD40. Egy kis mennyiséget fújjunk a zárba, majd lágy mozgatás mellett próbáljuk meg kihúzni a kulcsot a zárból.

Előre szólok, hogy ez nem egy-két percig tart, úgyhogy legyünk türelemmel, mert könnyen beletörhet a kulcsunk. Ha mégsem tudjuk kihúzni a kulcsot a zárból keressünk fel egy szakembert, aki a segítségünkre siet.Zárnyitás: Ha sikerült beletörni a kulcsot a zárba:

Ha már alapvetően meg volt repedve a kulcsunk, akkor eleve nehezebb dolgunk volt a kulcs kiszedését illetően, mivel a legkisebb mozdításra is továbbrepedhet az anyag. De itt is van egy megoldás, ami ha ügyesek vagyunk és beválik, megmentheti a hátsó fertályunkat és a nap többi programját is.

De milyen eszközre is van szükségünk? Egy recés fűrészpengére és egy tartalék kulcsra. A fűrészpengénél természetesen nem egy nagyobb változatra gondolok. Lehet kapni igen vékony pengét, melyet vékony anyagok, finom vonalak fűrészeléséhez találtak ki.

A pengét úgy dugjuk be a zárba, hogy a kulcs felé mutassanak a pengék. Az apró kis fogacskák horogként fognak nekünk funkcionálni és ezáltal ki tudjuk húzni a kulcsot. Ezután természetesen mindenféleképpen érdemes megnézetni egy szakemberrel a zárunkat, hogy csupán javításra szorul, vagy egy komplett zárcserére lesz szükség.

Zárnyitás Budapest területén gyors ingyen kiszállással.

06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60

Ajtónyitás | Zárbetét | Zárszervíz | A Zárak nem várnak! | Zárszerelés budapest | Zárcsere | Zárszerelés | Zár | Blog