Zárcsere: Ajtózár- és kulcsrendszerek
06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60


Ajtózár csere esetén fontos tudni, hogy szimpla zárcsere vagy fő kulcsos zárat kell cserélni. Vezérkulcsos zárról akkor beszélünk ha több zárat is egy kulcs nyit. Nem csak szerelünk fő kulcsos zárakat hanem cserélünk és szervizelünk is egyaránt.Ajtózár- és kulcsrendszerek 1 rész...

Szállodákban, társasházakban és sportlétesítményekben alapvető igényként merülhet fel, hogy az kulcsok ne csak nyissák és csukják az ajtókat, hanem egyúttal meg is tudják határozni a felhasználója jogosultsági körét. A zárrendszerek ebben lehetnek segítségünkre és még a hatalmas kulcscsomót sem kell magunkkal cipelnünk.Azonos zárlatú zárrendszer:

Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy több azonos módon kódolt zárbetét egy kulccsal nyitható, és ebből a kulcsból annyit készíttetünk, amennyit akarunk. Ez családi házaknál, valamint sok ajtóval rendelkező épületeknél előnyös, valamint ha a bejárati ajtóban több zár van, például a főzár mellett van kiegészítő zár, vagy éppen hevederzár. Ettől még nem lesz kevésbé biztonságos a zárrendszerünk, de sokkal kényelmesebb egyetlen kulcsot zsebre vágni, mint az egész kulcscsomót begyömöszölni a zsebünkbe.Központi záras rendszer:

Ezen típusú zárrendszert főként társasházak vagy lakótelepek alkalmazzák, mely tulajdonképpen annyit tesz, hogy minden lakáshoz tartozik egy féle kulcs, de ez a kulcs másik ajtót nem tud kinyitni, ugyanakkor minden egyes kulcs nyitja az épület fő bejárati ajtaját. Ilyen típusú zárat több helyre is lehet szerelni, például a szeméttárolóba, pincelejáróba. Ez is nagyban megkönnyíti életünket, mert egy kulccsal nyithatunk mindent a lépcsőházban.Főkulcsos zár rendszer:

Ez a típusú zárrendszer tulajdonképpen egy mechanikus beléptető rendszer, mely zárbetétekből és kulcsokból áll, és a belépési jogosultság helyiségenként szabályozható. Ezt a későbbiekben nem lehet változtatni, maximum magának a zárbetétnek a cseréjével. Tehát egy ilyen rendszer létrehozása előtt alaposan meg kell tervezni, hogy melyik helyiségbe milyen kulccsal lehessen bejutni.

Ilyen módon tehát egy főkulcsos zárrendszer nem csak az ajtók zárásáért felel, hanem meghatározza a jogosultságot is. A rendszeren belül legfelül áll a mester főkulcs, mely az összes helyiség összes zárját nyitja, alatta a főkulcsok állnak, de van lehetőség egyedi kulcs kialakítására is. Egy ilyen rendszerben minden személy egyetlen kulccsal rendelkezik mely egyben meg is határozza a belépési jogosultságának helyeit.

Az ilyen típusú zárrendszereket főként irodaházakban, iskolákban, kórházakban, hotelekben valamint közintézményekben szoktak használni.Következő részünkben folytatjuk a vezérkulcsos, valamint a chip-es zárrendszerrel, milyen területen használhatóak és tulajdonképpen hogyan is működnek.Zárnyitás, zárcsere esetén hívjon bátran!

06-70-237-74-71 vagy 06-30-827-33-60

Ajtónyitás | Zárbetét | Zárszervíz | A Zárak nem várnak! | Zárszerelés budapest | Zárcsere | Zárszerelés | Zár | Blog